Automata váltó olajcsere

A korszerű gépjárművekben egyre többször találkozhatunk valamilyen típusú automata váltóval, ezek technikailag egyre kifinomultabb,fejlettebb szerkezetek .Ha meghibásodnak javításuk egyre költségesebben megoldható.

Bennük különlegesen adalékolt hajtómű olajok találhatók,melyek működés közben elhasználódnak. A járműgyártók különböző intervallumokat használnak az automata váltó olajcseréjével és karbantartásával kapcsolatosan. Általánosságban elmondható ,hogy a karbantartás 60-100 ezer km-ént ,vagy öt évente esedékes.

Az automata váltók technikai felépítése miatt ezekben az eszközökben a teljes olajcsere hagyományos módon nem kivitelezhető.  Váltóktól függően a feltöltési mennyiség  a 30-70 %-a cserélhető. Itt a beletöltött új hajtómű olaj keveredik a bent maradó használt olajjal és annak minden szennyeződésével. Ebben az esetben inkább csak frissítésről beszélhetünk,nem olajcseréről. Erre a problémára kifejlesztettek egy gépet ,amely működés közben a váltóra csatlakoztatva képes azt kitisztítani,és a feltöltött mennyiség teljes égészét kicserélni. Ezzel a géppel végzett beavatkozás nagyban elősegíti hogy az automata váltók élettartama megnövekedjen.

Szervizünk az országban elsőként csatlakozott a MOTULEVO programhoz, rendelkezik ilyen professzionális berendezéssel,gyári előírásoknak megfelelően, MOTUL kenőanyagokkal tudjuk elvégezni a karbantartást gépjárműve automata váltóján.

További részletekért érdeklődjön elérhetőségeinken.

Ajánlatkérés Automata váltó olajcserére

    Autó adatai: